Hur gick ridpasset?

 
Hellu,
 
Ja och idag så tog jag på Stormen sadeln och tog en svart repgrimma med westerntyglarna. Ni skulle ha sett oss idag. (ingen kunde ta kort på mig) Först så hade jag en teddypad under sadeln för jag skulle se hur det satt på han. Bara för att testa liksom sen hade jag mysisbyxor och en kingsland jacka och sen svarta boots och bruna benskydd och repgrimma i svart och tyglar vita. Hahaha vi såg förgräsliga ut. Men tur att jag bor i buschen då ! :D'
 
Idag så var Stormen seg från början. Jag red runt grustaget så han fick klättra lite. Men när jag kom ner för backen ner i liksom själva "gropen" kissade han sen så var han som en tickande bomb! Han fattade galopp av sig själv och bara tuckade på. Så jävla sjukt bra känsla. Den känslan går inte beskriva. HELT FANTASTISK!iallafall när man inte har känt den känslan på 3 månader ungefär. Jag hoppas det fortsätter såhär.Men jag ska ta det lugnt nu. Fokusera på grunderna och att han mår bra i sin kropp. Jag ska träna honom denna vecka och sen ska jag ringa kiropraktorn och berätta lite hur han känns osv.
 
Det blir bio ikväll med några kompisar. Men Molly kunde inte följa med. Min lilla westernkompis är sjuk:( Krya Molly♥
 
 
Mina muppade hästkompisar♥
 

Manen

 
När jag fick Stormen hade han kort kort man. Den var liksom så lång fast endå kort så den stod rakt upp. Han såg verkligen rolig ut och nu har jag bara låtit den växa. Skillnad?
 
Hehe.. Kram Julia♥

Spånmonster

 
Hej,
 
Nu sitter jag och äter äcklig frukost och har nyss kommit in från hästarna. Idag har jag studiedag och det känns jävligt bra! Så imorse så gav mamma hästarna foder sen så när jag vaknade halv åtta gick jag ut till dom. När jag kommer ut ligger Stormen ner i boxen. Jag ba! KAMERAN! Springer in och hämtar den när man kommer ut igen står han upp -.- så typiskt att han ligger ner när jag just inte har kameran. Men aja . 
 
Jag tog ut både Vilma och Stormen och mockadfe Stormens box och sopade osv. Idag så satte jag på bootsen på Stormens framben för att se om dom kanske skyddar muggen från smuts osv. Det lär jag se ikväll. 
 
Idag blir det lite pluggning. (inget alls om jag skulle gissa ;P ) Sen blir det lite läsning,jag har blivit helt fast i en bok från skolan och a den sen blir det nog stallet resten av dagen.Jag tänkte städa lite ta undan sommartäckerna och ta fram vintersakerna. Ska bli nice. Jag älskar att små pyssla lite i stallet och älskar när det blev rent och snyggt ;)
 
Mitt lilla spånmonster♥
 
Kram Julia

Spanska ridskolan

 
Så himla häftigt! Inge bra bilder. Kameran lät så jävla mycket när man knäpper och det var lite pinsamt att knäppa hela tiden.. Varje gång jag knäppte tittade en tant som tittade på mig! Hehe :P Så det blev som det blev. Vi fick se kadrilj,stegringar hopp upp i luften och massor av annat. Vi hade grymma platser och det var verkligen sevärt!
 
 
Ville ju så hemskt ha en bild när hästarna stegrade. Och hahahah jag dör lite när jag ser denna bild. Det var mörkt i globen och bara några ljusplättar och det var svårt att fotografera och hästarna var ju vita så detta blev resultatet ;) Haha
 

Starta om

 
Hej,
 
Oj oj vad jag har mycket att berätta.Denna helgen har jag varit i Stockholm och tittat på Spansdka ridskolan i Globen. Vilken upplevelse! Jag kommer att göra ett inlägg om det sen. Och jag o mamma har ju varit borta så det är Jenny och Göran som har tagit hand om dom och då har jag fått vilat och funderat lite över Stormen och mig. Innan jag åkte så har det varit jobbigt med Stormen. Han var sne enligt kiropraktorn och han fixade till det förra veckan men nu måste jag se om han är bättre men annars måste han få en behandling till. Han ska ridas några gånger denna vecka men mest markarbete. 
 
Och innan denna helg så har vi bara varit ovänner kan jag ju säga. Inget har gått bra alls. Han vill inte gå framåt han bara är sur och ville absolut inte samarbeta. Så det var ganska skönt att åka iväg några dar och jag har shoppat lite grejor som jag vill visa er också;) 
 
Idag kom vi tillbaka och nu har jag kört ett markarbets pass och det kändes riktigt bra. Jag hoppas att vi kommer fortsätta på samma spår nu. Och det viktigaste att han blir frisk. 
 
Nu startar jag om .. med bloggen och Stormen♥
 
När jag åkte tänkte jag på Stormen såhär                      Och nu:D Mycket bättre
 
 
Kram Julia♥
 

Orolig hästägare


Hej,
Skoningen blev inte riktigt som jag trodde, Stormen har slitit mer på skona på vänster sida och det tyckte inte hovslagaren, Cicci inte var ett normalt beteende så nu känns det FÖRJÄVLIGT. Det betyder kanske att han är sne eller nått annat skit så nu vet jag inte riktigt. Jag har pratat med mamma och vi ska ta kontakt med nån kiropraktor då vi får se. Jag är extra rädd eftersom jag har redan haft det lite struligt med min förra häst. Jag hatar att allt måste hända mig. det känns så iallafall. Så vi får se... fortsättning följer kan man ju säga! Hoppas att det inte är nått farligt och han inte har ont :'( ♥♥♥


Stora kramar , Julia♥

Nya dojjor!


Hej,
Nu sitter Stormen och jag o väntar på hovslagaren som kommer vilken sekund som helst nu :) Stormen laddar för nya dojjor!

Kram Julia♥

Mysigt me regn


Hej,

Idag har jag varit hos Olivia hela dagen vi har fixat lite på ett skolprojekt vi har. Hemlis! ;) Så det blev ridning på kvällen. Vad mysigt det är med regn asså ! haha typ spöregnade men Stormen var på sitt bästa humör så det var as nice! reflexer på idag tillochmed. Nu går vi mot mörka tider. Aja hörs imorgon!



kram Julia♥

Ren häst

 
Hej, 
 
Vi har nyss varit ute och ridit men det gick sådär... nä detta var ingen bra dag. Kortfattat. Varmt som satan , kort pass , inget nytt. Hehe typ så kändes det idag. Men jag ska försöka göra ett schema för han till denna vecka. Nu ska jag försöka jobba ner honom lite i vikt. Det har ju varit lite slamp sommar denna och Stormen är som en ballong nu men det är sött! Men det måste nämligen bort . Ett problem. Han vill typ inte träna längre. Han bara tjura ihop och vill inte göra någonting alls. Vi får se om jag kontaktar min trännare , Jenny så kanske hon kan hjälpa mig att få mig och Stormen på spåret igen :D Taggad till tusen. 
 
Juste. Vilma och jag har duschat Stormen. Han verkade tycka det var skönt att bli lite ren. Det var ju ett tag sen jag duschade honom :P haha stackars häst .. Nemen han var ju inte ren så länge när han kom ut i hagen så rullade han sig om och om igen så nu är han brun igen ! Jippi! No change ♥
 
 
Tvätt grejooor ...
Sen så har jag fått moppe kort till er som inte visste det. Så jag och Vilma åkte ner och köpte gottbitar:D That makes Julia happy♥
Kram Julia♥

Äntligen!

 
Jag har ju inte bloggat på ett tag nu men det är därför det blir lite stressigt med att hinna skolan , rida och sen åka fram occh tillbaka när jag är hos pappa. Men denna vecka nu när jag är hos mamma ska jag blogga som en galning hade jag tänkt :D Min tremänning Vilma har sovit hos mig inatt och igår så knäppte hon kort på mig och Stormen på ängen. Här kommer det några bilder. Välidgt nöjd! ♥
Kram Julia♥
 

Bättre sent än aldrig :P

 
www.silentvoices.blogg.se Detta är en superinspirerande blogg som handlar om två tjejer som jobbar mycket trickträning och NH. Tjejen som äger den vita ponnyn Vitnos är min verkligen största idol, hon är så sjukt duktig med hennes häst och är väldigt skicklig ! Älskar hennes metoder ,bilder och ALLT! Värt att titta in på och följa!♥
 
 
www.chrissiep.blogg.se Denna blogg handlar om en tjej som rider western och är jätte rolig läsning och bilder. Plus så är hennes häst jätte söt!♥

Skit..

 
Ja.. vad ska jag skriva. Ärligt talat gick det verkligen inte bra idag. Stormen bara dorg ville inte göra halter idag utan bara gasade på eller så bara tjurade han till riktigt. Åh, jag hatar sånna här dagar men det kommer ju en ny imorgon och jag hoppas deet känns bättre då. Jag blev lltie sur och irreterad men försökte koppla bort det så mycket som möjligt. Bettet satt sådääär men aja har prövat det nu så det får funka. Han förstör iallafall inte tänderna när han biter på bettet.  Hade även den nya svart-gröna filten under den engelska sadeln. Det blev jätte snyggt faktiskt. Bara westernsadel som fattas ;)
 
Kram Julia♥

Söndag,

 
Hej,
 
Idag är det söndag och jag har lite ångest för imorgon är det ju måndag. Åhh! Vill verkligen inte. Jag vill vara hemma med Stormen istället och rida och fixa i stallet men aja.. "Plikten kallar" Äh nu lämnar jag detta trkiga ämne.
 
Idag så ska jag ta moppen upp till Stormen och rida lite tänkte jag. Jag vet inte riktigt vadf jag ska göra än men tror det blir någon sorts arbete i padocken. Jag tror det blir lite bomarbete och lite volter och backarbete. Jag köpte ju ett gummibett igår på Hööks för 350 spänn så nu hoppas jag han går magiskt på det och han ska även gilla det! Jag har köpt ett nytt bett till Stormen för att det tredelade var inte så bra. Det nöp han i mungipan och det var lite ja svårt att förklara men det var inte bra för han så nu hoppas jag att det ska bli bra! :D Supertaggad , skriver mer ikväll om hur det gick så hörs!
 
 
 
 

Handlat lite

Supernöjd med dagens inköp. Berätta r mer imorgon. Ska även rida då också blir naajs de;)


Kram Julia♥

Lycka

Hej,Det gick så himla bra att rida idag.Jag red ner i ett bostadområde. Jag gick väldigt långt där. Det var lite annorlunda med så mycket asfalt tyckte Stormen. Han tyckte även att det var läskigt med skyltar, vattenbrunnar och plastpåsar. Haha måste sett roligt när han typ gick dom en ål på trottoaren xD Jag red med repgrimman för att jag har kommit på att tränset inte är bra för han. Själva bettet alltså.
Jag tänkte forma honom men tänkte att det inte skulle gå med repgrimman för det har inte gått förut men idag...hallelujah! Han var gudomlig. Han lyssnade på mina benen och gick jättebra i formen behövde nästan inte ta i tygeln någonting . Vill nästan börja rida bettlöst på heltid. Vi får se hur det blir. Han var pigg och framåt. Sånna här dagar vill jag ha fler utav . ♥seriös bild *host* kram Julia♥

Mobil inlägg & bilder

Hej,

Det blir lite från mobilen idag, Jag vet att det blir skitfult men aja.Det eller inget. Jobbade lite med stormen i padocken.Och idag prövade jag bara att ha ett grimskaft runt halsen.Gick övergörväntan.Han var lite tjurig ibland.Han ville inte backa rakt osv. men men. Han sprang medviligt med efter mig och var ganska fokuserad tills vilma gick på vägen . då blev han lite stållig men det är bra träning. Sen satte jag mig upp och då galopperade honom lite. han var superpigg. Man känner verkligen att han blir gladare när han är lös. Och jag ramlade av. Helt mitt fel men haha gjorde inte illa migxD




Kram Julia♥

2 bloggtips

 
Här har ni två bloggar jag tycker är jätte bra.. Kommer fler tips imorgon.
 
 
www.nordwest.blogg.se  Denhär tjejen går i min klass och hon har en foderhäst som heter Tösen och är 10 år. Hennes blogg handlar om foto och hennes liv med Tösen. Hennes inriktning är western och Nh. Vi har lite samma intressen. Hon skriver väldigt bra texter och urtjusiga bilder med kvalité. Värd att kika in på :)
 
 
www.melinajaderblom.blogg.se Denna blogg handlar om Melina och hennes två hästar. Hennes fjordkorsningsponny Sopot och hennes häst Tillion. Hon håller på med allt möjligt. Trickträning , dressyr och hoppning en jätte inspirerande blogg. Där man kan lära sig jätte mycket. Rekomenderas! :D
 
Det var alla min tips idag men imorgon kommer det två till. :) Kram Julia♥

Lera i padocken

 
Hej, 
 
Ridpasset gick väll sådär. Han var ganska stel och ville inte backa...Jag tänkte ju jobba med bommar idag men det var så himla lerigt och blöt i padocken så det gick inte. Fick rida på dom där små små fläckarna som var ganska hyfsat underlag på. Annars så formade jag honom lite i en 8, han ville jätte gärna höja upp huvudet idag och bara springa iväg. Ganska irriterande. Han kunde inte riktigt fokusera. Men nya tag imorgon. 
 
Jag älskar att fläta stormens , pannlugg,man och svans. Idag blev det två stora fläter i svansen och en liten fin fläta i panluggen. 
 
Brukar ni fläta era hästars man och svans? 
 
 Kram Julia♥

Nu

 
Nu ligger jag här...
 
i mina pyamasbyxor och om ungefär 20 minuter ska jag gå ut till hästen för då kommer Inger och Erik. Idag så ska jag jobba i padocken med Stormen. Idag ska vi jobba på att verkligen hålla koll på benen med hjälp av bommar. Det behövs verkligen sån träning. Det kommer ett inlägg om det ikväll. Vi får se hur det går. Hade även tänkt ett annat sorts inlägg. Men det får ni se senare om det någonsin kommer upp här :P 

Ajja sees :* 
 
 
 
 

1 September 2013

 
Hej, 
 
Idag blev det ingen fotografering för att Maja blev sjuk så hon ska komma på tisdag istället. Har en riktigt bra idé pågång. Så vi får vänta ett tag. Men idag blev det en jätte mysig tur i skogen. Tänkte inte så mycket på just att träna och bara ha roligt och mysa lite ;) Jag bara viskade och liksom sa, kom igen stormen du är bäst osv! Då satte det av i fullgalopp. Han är verkligen beronde av mycket beröm. Han blir så himla stolt och gör allt mycket bättre :D  En liten söt bild på Stormen efter ridturen.
Kram Julia♥
 
 
 

Underbar♥

 
 

Mirakelponny

 
Hej, 
 
Jag är nästan i lite chocktillstånd nu. Allt började med att jag fick en vänförfrågan på facebook av en kvinna från skåne. Jag tänkte inte så mycket på det accepterade och tittade lite på hennes tidslinje. Där hade hon skrev detta. 
 
Jag blev först förvånad , jag komenterade inlägget och nu har hon , Cariina och jag snackat lite på facebook. Jätte roligt att få veta lite om Stormen som liten.Hur han var då och hur han hade det :) Jätte glad!  Såhär skrev hon till mig på facebook när hon skulle berätta om Stormen, var han är en mirakelponny och fick just namnet Wild Stormwind :D
 
Cariina
Hej!!! Gud va jag blev glad av att hitta dej!! Vi hade stormwinds mamma windy då han föddes.. Min tös hade henne på foder o ingen visste hon va dräktig,hon visa ingenting.. Plötsligt en morgon stod storm i boxen,han kom som ett mirakel o tog oss m storm därav vi gav han namnet stormwind! vi har en massa fölbilder på han om du vill ha ngn! Gud va fin han e!! Hur e han? Vill veta allt! hoppas på att få återträffa han en dag, vi lämna han o mamman te windys ägare då han va 2mån.. Glömmer han aldrig! hör gärna av dej!
 
Vi hade hans mamma på foder då ägarn ej fått windy dräktig,,min dotter nicki älska denna häst,o windy hade varken mage,juver el ngt bevis på att hon va dräkti.,så dagen innan storm kom träna nicki hoppning 1m m windy, morgonen därpå stod storm där i boxen näpen o söt!! Han hade t o m en tvillingbror som stoet burit på ett tag, den var fullt utvecklad men ingen päls o mkt mkt liten,den hitta vi i halmen när vi tömde boxen eft fölningen.. Storm va en mkt go hingstbebis, så snäll o social.. Skickar lite fler bilder, du får gärna använda dom hur du vill! Skicka gärna lite bilder på han om du kan o vill! Första turen i hagen ngn tim gammal for han runt som en raket,stadig påbenen o gnäggandes!
 
 Läste lite i bloggen o han e ju som sin mamma m sadel..hon la me öronen bak när hon såg den!! Han va ganska rolig som föl för när vi kom te hagen for han emot oss o sen ville han gärna 'kramas' , han försökte lägga hovarna på axlarna på nicki.. men var alltid snäll,men otroligt pigg o glimt i ögat hela tiden!
 
Jättespännande! Nu vet jag lite meom Stormen så nu kommer jag komma närmare han♥ 
Här är lite ursöta bilder på han när han var föl. Vill bara ut och pussa på honom nu asså!  
 
 
 
Kram Julia♥♥♥