Rider

Tagga lugn och mysig ridtur i solen:<3


Lång tisdag

 
Ja hela dagen så har jag ju prakterserat från 7.00 -15.30 . Vi mockade,red,duschade hästar, borstade och massa annat. Roligt! Bästa är att man får så himla mycket motion! Haha.;) 
Så nu sitter jag på rummet och ska snart sova och verkligen luktar häst. :/ 
Red Stormen på en lerig travbana. Formade honom lite och så men .......blogglusten är inte så stor nu har inge bilder som man kan lägga ut och det känns som att det blir samma  sortens bilder hela tiden. 
 
Vi får se om jag bloggar... kanske , kanske inte  

Jobb

Idag praoade jag och Molly hos en travtränare. Vi började klockan 7 och då fick vi ta ut en häst var sen blev det mockning 13 boxar så det tog en stund. Vi fick rida och den blev det att ta in alla hästar och borsta dom och förra dom.
Vi ska vara där hela veckan så det blir mycket häst denhär veckan.

Hästen Quintus som jag red<3


Kram

prao

Dags för prao. Skitkul!


kram Julia <3

frulle bulle

Laddar med pannkakor :)



Goodnatt

 
Nu blir det sängen och godnatt för min del. Ja veet. Jag går och lägger mig tidigt men I like it♥ Imorgon blir det ridning med Molly och ta ut hästarna på morgonen och kanske ett åsiktsinlägg ? vem vet? ;)  
Jag har lite slut på ideer med bilder? Nån som har en ide/önskning?

Two days

 
Eftersom jag inte skrev någonting om igår (fredag) så kommer det lite update på både fredagspasset och dagens. 
 
                                                                              Fredag

Tränade markarbete ute i skogen eftersom det är så himla dåligt underlag i padocken vilket är jätte tråkigt. Men jag tog på han repgrimman och gick på en liten sväng. Tänkte repetera lite showmanship. När jag började med det när jag var på clinic så tyckte jag att det inte var så jätte kul men när det går bättre och bättre blir det bara roligare. Absolut någonting jag vill hålla på med .. tävla i kanske också :P Ja som sagt jag stannade och inte ta någonting i ledrepet. Backade utan att ta i ledrepet. Han har blivit jätte uppmärksam på mig och det känns jätte bra:) Jag både skrittade och travade. Klantiga jag ramlade på isen en gång också. Haha! Stormen ba ;   :O Typ vaf*n gör du?! 
Vände hemåt och gjorde samma sak fast hade jätte lång lina och busade lite med honom. Han kastade huvudet åt alla håll och travade på glatt. Nöjd hästägare
 
                                                                 Lördag

Idag tog jag den engelska sadeln för Stormen ömmade ingenting knölarna idag :) Det börjar bli bättre , tror ja. pp Jag red på travbanan och tänkte att jag skulle forma honom och mjuka upp han lite tills imorgon när jag ska rida med Molly. Och en viktig sak idag bestämde jag inte han. Han stannade bara en gång. Jag gjorde halt hela tiden innan han hann stanna. Och när bad honom stanna så gjorde han det och när jag tryckte lite med benen började han skritta.  Super skönt! Kändes som om vi samarbetade idag. Framsteg. Han var inte pigg men inte seg heller utan normal. Men han var väldigt stel och ville inte jobba idag. Han var liksom lite lat. Men vi fick vad vi ville sen båda två. Galopperade lite och sen heeem! 
När jag kom hem myste vi jätte mycket. Vi lekte med yogabollen och bara gosade. Allt är inte perfekt . Han nafsades hela tiden. Haha! Men man kan nästan inte bli sur på han. Bara när han "råkar" bita mig i en liiiten skinnbit då gör det ont så jag vill bara skrika. Men men VI jobbar på det ;)
 
Kram Julia♥

Lös

 
Bilderna fr stå för dagens pass.. Hinner inte skriva måste plugga matte, Jätte kul ! :(
Kram Julia

Älskar bilden♥

 

Jogg och lugn galopp

 
Stormen har blivit bättre i knölarna och ömmar ingenting så jag red med den engelska sadeln idag :) Jag red till travabanan. Och som alltid så stannnade Stormen varannat steg dom första 100 meterna från stallet. Tjur ponny! Det blev bättre efter en stund och började trava glatt när ja bad honom. Växlade mellan trav och skritt och han kändes ganska lyhörd. Jag började träna jogg och i början ville han bara springa iväg.  Sen så gjorde jag växlingar mellan vanlig trav och jogg. Han blev väldigt lyhörd på skänklarna :) Blev jätte glad. Jag fattade galopp och försökte hålla så kort galopp som möjligt. Lite svårt men han gjorde sitt bästa kändes det som ♥ Jag gjorde det på vägen hem också och då har han lite svårare att vara lugn för han vill bara sticka och komma hem men idag tänkte jag att jag skulle visa honom att jag också kunde bestämma att stanna osv. som han gör hela tiden med mig ;) 
 
Zebben och Stormen funkade inte alls bra i hagen. Zebben jagar bara bort Stormen och är jätte sur men men .. Det spelar ingen roll för mig. 
Kram Julia♥

Zebben & Stormen

 
Vi släppte ihop Stormen och Zebben idag. Gick superbra!

Tjurig men söt

 
Idag så följde Linnéa med till stallet :) Kul! Hade tänkt att träna i padocken och träna saker som jag har fått lära mig när jag har tränat för Jenny. Men så blev det inte. Padocken var jätte gegig och gick bara rida på visa ställen. Jag skrittade där en stund och formade han lite och jobbade lugnt i en 8.  Jag bestämde att jag skulle rida ut en sväng. Jag red en jätte kort sväng på en liten skogsväg. Han var lite tjurig eller ganska mycket tjurig i början men sen blev det bättre. Jag travade lite och galopperade. Han var ganska pigg. Sen påvägen hem så körde jag lite markabete löst :) Han var JÄTTE busig från början som jag inte tänker berätta om ;) men sen blev det bättre !
Bra om det. Bilder :D
 
                                                        Älskar bilderna♥
Blogg.se förstör kvaliteten på bilder men men :/

Det blev inge..,

 
Ridning. Jag åkte till badhuset istället men småsyrrorna! Superroligt! Förrutom när jag badade med Signe så kom det en kille fram till mig och sa ; Gå inte längst bort i basängen min dotter har råkat kräks där. Jag ba :O Kastar upp Signe på kanten och hoppar upp och går till stora bassängen. Usch! 
 
Imorgon ska jag rida.. och det är säkert.  Ska planera lite nu till det :) Hörs!

Promenad m. Aslan

Nu har jag varit ute en liten sväng med Aslan uppför berget. Vi klättrade lite. Aslan sprang upp medans jag gick långsamt och andfåd upp Haha <3





Today

 
Idag så gjorde jag och Olivia inte så mycket. Hon red ut på Niktiha och jag longerade Melissa i paddocken. Sen så kom pappa och twinsen. Signe fick sitta på Melissa och klappa båda hästarna. Åkte sen hem och sen dess har jag inte gjort någonting. Det har varit dålig uppdatering idag men har inte haft någonting att blogga om. Men imorgon så ska det väll hända lite mer hade jag tänkt. 
 
* Rida Stormen
* Promenera med Aslan    
 
Så det händer väll lite saker iallafall :)
Kram Julia♥

Tårta

Jag skrittade av Nikitha idag och då
tappade jag min gummistövel och då blev hon rädd och hoppade till och jag tappade balansen och gled av henne och ramlade på rumpan i leran. Så nu har Olivia och jag bakat tårta !;) fin blev den också<3


kram

Tagga ...

Promenad i solen:D



Ko

Olivia har en ko som hon tänker rida in och idag så tog vi ut henne på en promenad. April som kön heter hade inte varit ute på jätte länge så hon blev ganska vild. vi stängde in henne i Melissas box och då blev hon så nervös så hon hoppade ÖVER boxdörren. Haha! Helt galet ;)
Men hon är ju så himla söt. April<3




Kram Julia <3

Godmorgon!

Godmorgon , jag och Olivia sitter nu och käkar frukost. Idag ska vi rida och bara njuta av det fina vädret ;)



Kram Julia <3

Olivia♥

 
Ja idag åkte jag till Olivia vid ett-tiden. När vi kom hem så gick vi upp på hennes rum och pratade om allt mellan himmel och jord. Hästar,kärringart  och problem. Riktigt härligt att prata ut! Vi gick sen ut till hennes hästar. Nikitha och Melissa. Olivia skrittade ut en sväng och jag promenerade med Melissa♥ Jätte mysigt! Jag filmade lite på henne och knäppte lite kort med min kamera :) Imorgon ska vi filma mer och då kommer vi göra en video på henne och Nikitha. 
 
Och sen mockade vi och gick in och åt middag. Nu ligger vi i sängen och är VÄLDIGT sociala. Jag med datorn och hon med ifånen. Hahaha!  
Kram Julia♥

Ridturen 4/4

 
Idag så jag ut barbacka. Först så red jag ut i skogen och galopperade upp för två stycken uppförsbackar.Han blev jätte pigg eftersom det var på vägen hem. Skrittade honom en stund sen så red jag till en vändningsvolt och tränande att ställa honom inåt i volten. Han var väldigt stel i högervarv men i vänster var han jätte fin. Efter en stund så travade/skrittade jag hem. 
 
That´s all ... Kram Julia♥

uppdaterar ikväll

är hos Olivia men det kommer inlägg ikväll om ridturen med Stormen ,Olivia och allt med dagen att göra :)

Långsamt

 
Ja idag red jag på travbana och det gick ganska bra men det gick bara lite långsamt ibland. Han stannade några gånger men annars travade han på riktigt bra :) Jag tränade inte på något speciellt utan bara myste och "lekte" mig igenom ridturen. Jag har väll inte gjort så mycket mer. Har tagit fram cykeln och tagit in Stormen. Han var väldigt trött nu på kvällen. Han ville inte retas med mig utan har bara stod men hängande huvud och små sov ♥
Ja.. imorgon blir det jobba volt i skogen och lite uppförsbackar med Stormen :)))
 Sen vid 3-tiden så åker jag till Olivia. Jag tar med mig datorn så det blir roliga bilder och inlägg imorgon och på fredag. Jag vet inte om jag sover där tills på lördag eller fredag .. vi får se ;)  Ska även försöka fixa mobilen så jag kan ladda ner appar. Som blogg.se appen :)
Kram Julia♥

Hunnit med mycket..

 
Har nyss varit och lunchat hästarna. Alla står i olika hagar efter som Vilma gjorde illa sig igår och har bandage över hela benet. Imorse gick jag upp till hästarna klockan halv sju och tog ut hästarna , mockade och gjorde morgonsysslorna helt enkelt. Gick in och drog på mig ett par stalljeans och jacka. Erik och jag åkte till ett travstall där jag och min kompis Molly ska praoa vecka 16. Hela veckan. Skolan ville att man skulle fylla i ett papper så vi åkte då till Patrick och snackade lite och sen fyllde han i lapparna. Erik och jag åkte hem o ch jag gick ut och gick med Sigrid en liten stund och sen blev det en skål med hallon♥ 
Ska vänta tills Stormen har ätit upp sin lunch sen ska jag ut och rida på travbanan. Det är jätte varmt och sjukt fint väder! jippii!
Kram Julia♥

Drama

 
Vilma ramlade i hagen..... vetrinären och två stygn..

Härligt!

 
Jag har inte bloggat på hela dagen för att jag inte har haft tid. Har inte haft tid att starta datorn och sätta mig en stund så nu kommer det ett antal inlägg på raden om min dag :)
 
Stormen idag:Idag skulle jag träna markarbete i paddocken men jag ändrade mig lite. Ville pröva något nytt :3 Jag tog på Stormen repgrimman och hakade på ledrepet och gick ut på en ganska kort skogsväg med vändningsplats lite längre bort. Jag tränande lite markarbete ute i skogen och testade om han hade lika mycke respekt och fokusering på mig som han vanligtvis har i paddocken. Jag började komma in på skogsvägen och började stanna och backa. Utan att dra någonting i ledrepet. Som vi tränande på clinicen. Han var skit duktig!!! Han stannade direkt och backade när jag backade. Super stolt över honom! Träning ger färdighet. Sen så gick jag bara på och travade lite med honom och gjorde lite tempoväxlingar mellan skritt och trav. Han var ganska pigg och väldigt glaad.  Sen när jag kom till "vändvolten" så longerade jag honom lite med ledrepet. Bytte varv och travade lite. Han tittade hela tiden på vägen hem men men. 
 
På vägen hem blev jag så sugen på att rida så jag hoppade upp på snövallen och kastade mig på Stormen sen så galopperade jag hem. Fy fasen vad mysigt! Han hade jättw bra tempo och ja ,... det bästa som finns♥
Kram Julia♥

Jag är en riktig surpuppa ;)

 
 
Ja har ju varit med familjen och bowlat. Det gick inge bra. Jag var verkligen superdålig. Så ja .., jag blev en riktig dålig förlorare och blev en surpuppa. Jag brukar inte vara så dålig förlorare förutom när jag spelar kort med Olivia ♥ men idag var jag verkligen det. Haha!  Sen åt vi på själva bowlingstället. Sen så gick vi upp en våning och där fanns det rodeo tjuren och massa sple och simulatorer :) Jätte roligt ! Jag körde två grejor. Jag red på tjuren ! Satt kvar 90 sek. på lägsta nivåen ! Haha Stolt ;) Och sen så slog jag på nån boxning grej och då kom jag upp till nivån BABY. Att jag slog som en bebis! Haha! Häll på att dö av skratt och det gjorde dom andra också x)
 
Jag vill bara säga tack till alla komentarer som jag har fått dom senaste två dagarna. Har inte fått så mycket komentarer på så kort tid på denna blogg :) Jätte roligt! ♥ Känslan när man loggar in på bloggen och där står det "du har fått en kommentar" . Love it!♥    
 

Min "bowling outfit" 
 
Imorgon tänkte jag köra lite markarbete med Stormen. Löslongera lite och köra det gamla vanliga och imorgon ska jag satsa och köra på riktigt. Jag tycker jag har varit så slarvig med det på senaste tiden men imorgon ska det göras ordentligt :)
Kram Julia♥

Asfalt & grus

 
Det blir ett litet snabbt inlägg för att jag och mammas familj ska åka in till stan och bowla lite :D Det kommer uppdatering på det seeen!
Iallafall ridpasset. Jag red ner till ett villaområde idag. Förbi lite byggarbeten och bilar och såklart hus x) På vägen dit så var han jätte tjurig. Ville inte gå framåt. Stannade ,stannade och stannade hela tiden. Blev så himla irreterad. Han kör runt med mig och gör precis som han vill. Oh det stör mig! Han är så jäkla envis och tjurig!!! Jaja blev bättre  efter en stund och körde lite tempoväxlingar. Han väldigt bra på det i slutet. Skrittade ner för en ganska lång backe sen vände jag och körde snabb trav och galopp upp för hela backen. Vi träffade på hundar och bilar men Stormen galopperade på jätte bra! På hela vägen hem var han glad och pigg och galopperade gärna. :) Kunde inte vara sur på han då. Han var så söt och mysig när han fattade galopp själv och slängde med huvudet och bytte galopp hela tiden! x)  Det är en konstig grej med Stormen. Han byter gärna galopp när jag galopperar? Är det normalt? 
 
Tråkig bild men det är det enda jag kan erbjuda idag :)
Kram Önska mig lycka till på bowlingen ! ♥

April april!

 
Idag är det första april och idag ska det skojjas! Nä verkligen inte för min del. Så jäkla dålig på det, Jag börjar skratta direkt. Det bara går inte. (Det vet ju ni Olivia och Molly♥) Har nyss fixat i stallet. Mockat och grejat på lite.Efter lunch tänkte jag rida ut och träna... det vet jag inte än men det lär väll visa sig :))
Kram Julia♥