Uteritt!

 
                                                                      Hej!
Idag så red jag på travabanan och hade inte sådär jätte mycket "förväntningar" på Stormen. Det var ganska varmt men det var väldigt isigt! Jag körde lite halter , tempoväxlingar (det gamla vanliga )  Körde lite galopp fattmigar. han lyssnade ganska bra. Men var lite seg idag , igen. Men till helgen ska jag rida med Molly så då tror jag att det kommer bli lite fart....tror jag :/ ;) hihihihi
 
Blogg.se vill inte samarbeta med mig idag . så då blev det inge bilder idag. . :(  dom kommer kanske upp imorgon.. imorgon ska jag inte rida för att då ska jag på nån grej med skolan .. det typ slutar efter skoltiud.... :(((
 
 
 

Böjning , formen♥

 
                                                                     Hej!
Jag har inte bloggat på typ 4 dagar nu för att har inte haft något att blogga om. För jag va hos pappa i helgen och då blev det ingen ridning samt igår (måndag) Men idag så åkte jag upp till stallet. Det stod padocken western på schemat. Så jag tog ut några konor och en bom. Jag började att värma upp honom med lite halter, tempoväxlingar mellan jogg och skritt. Han var väldigt seg idag. Men då tänkte jag ta det lite lugnare och jobba skritt och liteee trav. Jag började med att rida en åtta med en bom i mitten. Han var väldigt stel i början men sen så lossnade han väldigt bra. Gjorde det ett bra tag och gjorde det bara i skritt. Sen formade jag han lite.  Han sänkte sig väldigt bra och höll sig där ! Sen så gjorde jag några volter runt konerna. Jobbade inte så mycket på det.. Sen gick jag in borstade honom och sen fick han gå in. 
 
Nu ska jag snart se Farmen . Längtar! Haha!♥
Kram♥

Grund..

 
                                                                 Hej!
♥Nu sitter jag i min säng och lyssnar på musik och mina ögon håller verkligen på att stängas. Oh vad jag är trött! Och jag måste plugga engelska snart för att jag ska ha prov imorgon. :(  Hur ska jag orka det??? 
Jaja gick ut till Stormen direkt efter jag kom hem typ (efter jag hade läst lite) . I dag stod det markarbete på schemat.  Förra veckan jag tränade gick det inte så bra så jag planerade igår kväll hur jag skulle lägga up det. Och då tänkte jag bara : Börja om.. Grund   
Så då körde jag friendly game , stanna backa , flytta bakdel , cirkelövnigar med upphöjt bom. 
Friendly game gick sådäär.. För han ville inte så still han vilja lukta i marken och inte ha någon fokus på mig. Men körde på ändå. Sen körde jag ju stanna backa. Han var lite "rostig"  från början. Men sen gick det bättre. Han tuggade bra och hade ena örat åt mig. 
När jag skulle flytta bakdel så när jag börja lite lätt på virveln så gick han framåt Hela tiden. Men tillslut fick jag honom att stå still. Avslutade snabbt där när det gick bra. 
Cirkelövningar med upphöjd bom gick nog bäst idag för han hade ena örat inåt mig. Han hade fokus på mig och var helt strålande han fick skritta och trava över bommen. Han ser lite tung och klumpig när han går över man han har nog inte så jätte koll på sina ben. Men mer träninig på det . 
 
Ganska nöjd över passet. Men det behöver verkligen träna mer. Men det är ju kul! När man har lite mål. 
Ett mål är iallafall att jag ska försöka få honom att sluta nafsas. Börjar bli helt vannsining. Jag försöker allt men han bara fortsätter -.- Jaja det fixar väll sig också Hoppas jag ;)
 
 
Nä , nu ska jag gosa ner mig i sängen med Engelskan och sedan farmen sen zzzZZZ  
 
Kram Julia♥

20/2

 
                                                             Hej!
Idag när jag kom hem så gick jag ut till stallet direkt óch red. Jag red på travbanan. Barbacka orkade inte ta på någon sadeln. Jag tränande på tempoväxlingar mellan trav och galopp. Galoppfattnigar. I början ville han absolut inte galoppera. Men tillslut fick jag honom i en jämn och fin galopp. Det gick mycket bättre på vägen hem. Fast då fick jag knappt stop på honom. Fick tillslut dra honom in mot en snödriva. 
 
Min balans är inte den bästa i traven.. så stormen kan bara jogga när jag rider barbacka på honom. Han vill aldrig trav i "normal" takt. 
 
Grattis till min lillebror som fyller hela 10 år idag!
Haha! Kungen eller vad säger man? :P
Kram Julia♥

Vilket ridpass!

 
                                                               Hej!
Idag så red jag i padocken och innan jag gick ut till stallet så skrev jag och planerade hur ridpasset skulle se ut och vad jag skulle göra exakt. Vilken uppvärming och vilka mönster jag skulle rida. Och ridpasset gick mycket bättre när jag gjorde så för jag var så taggad och visste precis vad jag skulle göra. 
 
Jag började med att skritta och trava fram på helt långa tyglar. Sen tog jag en galopp i båda varven. sen började jag träna riktigt. Jag började med att rida en 8 runt koner. Böjde han inåt. Och tryckte ut honom med innerskänkeln. 
Han ville gärna flytta in sig mot konan men kämpade med benet och tryckte ut honom. Jag gjorde det bara i skritt. Sen gjorde jag halt och lät honom fundera lite och berömde han mycket innan jag gick tills nästa grej. 
 
Sen så red jag serpentiner. Ungefär 5 stycken över hela planen. Han var väldigt stel och ville inte böja sig men efter en stund så mjuknade han. Jag gjorde det ungefär 4-5 gånger sen så gav jag mig. Berömde och lät honom tänka.
 
Till sist så gjorde jag ett westernmönster som ser ut såhär.
Det gick också bra han kändes mjuk och fin..orkar inte berätta hur man rider.. Men lite galopp,jogg och halt och back. 
Kram♥

Kväll nu..

 
                                                                    Hej!
Det gick bra att rida. Barbacka och repgrimman :) Tummen upp. Jag tränade på att sakta av när jag säger mmm. 
Det gick ganska bra. Gud vilken skön galopp Stormen har barbacka! Traven är inte skön där bara skumpar man men galoppen! ..
Stormen drog ner med mig på ett skoterspår och då skönk han ner hela tiden så jag ramlade av och då fick jag dra i han så han kom ut på riktiga vägen. Oj .. Gud vad jag blev rädd  Hjärtat hoppade ur kroppen nästan. Haha ! 
Sen blev det problem #2  kom inte upp... Och det var ganska långt hem så jag orkade inte gå hem :P Hoppade upp på snövallar men dom bara rasade hela tiden försökte en bra stund men tillslut gick jag till en annan och hoppade up där och bara kastade mig på Stormen fort! Jag måste bli lite vigarare och smidigare känner jag.. ;)
 
Nu på kvällen så blev det massage på Prinsen♥  Jag tänkte ta en massage grej som vi här inne. Men sen kom jag på att han är väldigt rädd för rakapparaten och då skulle ju han skita på sig om han såg denhär. Men jag tog ut den och miljö tränande med den en stund . Målet är väll att jag kan massera med den på hans kropp. Han luktade på den när den var på,.. och han tuggade några gånger .så jag gav mig där. Sen bara smekte jag över hela hans kropp och gjorde en riktig ryktning. (Y)
 
Bli inte rädd.. men den ser ganska grov ut .massagegrejen alltså men det är skönt lovar! ;)
Kram♥
 

Aktiv!

 
                                                              Hej!
Idag har jag studiedag så får vara ledig! Tjoho! Gud vad skönt! Jaja.. Nu har jag mockat och gjort klart i stallet så nu ska jag ut och åka längskidor! Sen vid ett tiden ska jag ut och rida en sväng . Ha det bra!;) 
 
Stormens schema  v.8
Mån: Lugn skogstur barbacka Vattenverket
Tis: Padocken Western
Ons:Travbanan Western
Tors: Markarbete
Fre: VILA
Lör: Mamma rider 
Sön:  ? vet inte vad som kommer och skall..
 
Kram Julia♥

Volmsta!

 
                                                            Hej!
Idag red jag på Volmsta med Molly. Måste bara säga det vilken krutponny jag har!! ;D Vi började galoppera nästan direkt för att hästarna var så pigga. Vi galopperade väldigt mycket för att hästarna var supertaggade.Vi skulle köra en stadig och lugn galopp men det gick inte för mig.. för om jag skulle få stormen lugn så skulle jag få sitta med händerna i magen och hålla honom hela tiden och det ville jag inte. 
 
Jag tyckte den här ridturen var extra mysig för att Molly och jag pratade om lite annat än hästar och det var skönt att prata av sig lite :) Tack Mollsan!♥ 
Och på och tala om mysigt...vädret. Det var helt otroligt . Sol och inte några moln helt klarblå himmel. Förutom att det var lite kallt.. Men det struntade man i. 
 
För att komma in på travabanan så måste vi gå över en jätte stor snövall. Och Molly började. Tösen är ju lite större än Stormen så det gick ganska bra för henne men Tösen tyckte också att det var lite lustigt med så mycket snö.
Men när Stormen skulle över så försvann hans ben och han började kravla som bambi på is. Haha vilken konstig känsla. Men han klarade sig fint! Tösen och Stormen = Ranchhästar ;) 
Kram♥

Hagbilder!

 Haha ! Söthästen !♥

Jobbigt !

 
                                                                             Hej!
Idag så red jag på travabanan. Inte hela. För det var ett ganska tjockt lager med snö. Och det visste inte jag så ridpasset blev inte som jag hade tänkt mig. Jag red lätt i traven nästan hela tiden tränande ingen jogg men galopperade ganska mycket. Sen ganska mycket skritt. Han var ganska pigg men han tyckte att det var så jobbigt med snön så han orkade inte typ galoppera eller trava några längre sträckor.
 
Gjorde halt några gånger och jag har ju fått läxa av min tränare att när jag gör halt ska jag backa typ 1-2 steg till att börja med. För han kan inte backa riktigt än. Men ett tag gick det jätte bra backa men nu på senare dagar så har han inte viljat och bara stretar imot. Men jag brukar till ett eller två steg iallafall efter en stund. 
 
När jag red så kom jag till en ganska stor åker och där satt två stycken killar med skotrar . (som var avstängda) 
Och när Stormen såg dom blev han stel som en pinne och började trippa på tårna och han ville bara springa iväg. Fast dom var ett bra bit ifrån oss. Han bara tittade på dom som att dom var värsta spökerna. Haha! Det var det ända "Spännande" på ridturen :P  
Superfint väder! Kändes nästan som sommar fast det var snö! Solen sken och det var ganska varmt .Så varmt att man fick ta fram ridbyxorna ;D

 
Kram♥

Tagga tagga

 
                                                                Hej!
Kände att förra inlägget var lite deppigt. Så nu tänkte jag skriva lite hur mitt intresse har förändras.
 
När vi köpte Stormen var mina planer att köra liiite western och mycket horsemanship. Sen typ bara skogsmulle och bara ha kul med kompisar. Inge tävlingar typ. Bara jätte små. Men nu efter jag har haft Stormen i snart 4 månander så har det helt ändras. 
I början så körde jag mycket horsemanship och lärde känna honom och det var helt rätt. Men nu när jag har jobbat mycket sånt så har det intresset svalnat. Det är mycket Stormen kan och det är mycket som han behöver lära sig men när jag inte vet hur jag ska gå vidare och göra så har det blivit så tråkigt och det har typ inte känts att Johoo! Horsemanship när man väll har börjat tänkt på vad man ska träna på. 
På westernfronten så har det intresset vuxit enormt. Jag har börjat träna för en westerntränare varit på en clinic och ska på en till den 21 -22 Mars.  Det har inspirerat mig så mycket .Känslan. Och ett + Stormen verkar tycka det är roligt och han är jätte duktig på det. Det känns redan som att vi har utvecklas bara på dom här 4 månaderna. 
Så det ska vi fortsätta med.  Tävlingar ... ja det är inge mycket westerntävlingar här uppe i Norrland men ska försöka att hittta nån liten iallafall. Jag vet redan en och det är helt på lek så det känns ju skönt. Stormen och jag är absolut inte redo på långa vägar att ut och tävla men det är ju några månader till sommalovet. Så då kanske ser helt annourlunda ut.  
Om jag kommer ut och tävlar så vill jag nog bara köra lite plesure och trail. Det tycker jag är dom roligaste grenarna och kanske något mönster av något slag. 
Jag vill bara säga att jag inte är värsta westernproffset. Som kan alla grenar och vad dom handlar om eller vad allt tillbehör och utrustning heter. Men det tycker jag inte är det viktigaste.Det jag tycker är viktigaste är att jag & Stormen tycker det är roligt! 
 
                                                   Western en ridstil som ALLA borde pröva på!

Imorgon blir det en liten tur ut i skogen och köra... WESTERN! Tagga tagga :D
Bamse Kram♥

Horsemanship


                                                            Hej!
Idag så tränande jag lite horsemanship i padocken. Gick väll sådärrr... 
Läste lite i en horsemanship bok innan jag gick ut till stallet för jag ville ha lite insperation. Oh herregud!
Asså tänkte på sakerna som jag hade läst om uppmärksamhet och respekt.. Och jag har kommit på att Stormen har inge uppmärksammhet mot mig.. Iallafall i dag väldigt mycket. Han vände bort huvudet HELA tiden och bara struntade i mig och jag ba :O 
Jaja tränande stanna backa från sidan. (Burkar alltid backa att jag står framifrån) Han tuggade några gånger men det var lite hackigt.. Ska verkligen träna meer på det.
Jag skulle verkligen hjälp med horsemanship. Jag själv ser ju inte vad jag gör fel och kan förbättra. Känns som att Stormen inte tycker jag är rolig och "spännande"  Men men... 
 
                             En fråga? Vad gör NI när ni ska få eran häst uppmärksamhet?
Kram♥

Halv mys..

 
                                                                       ♥ 
                                                 ( till tidningen inte matten och engelskan )
 
 

Min fina och verkligen busiga ponny x'D

 
                                                                        Hej!
Idag så tänkte jag rida lite western i padocken men var inte såå sugen på det för att det var as mycket snö i padocken. Men då tog jag halsringen och sticken och gick ut i padocken. Stormen fick stå lite löst på gången när jag gjorde iordning honom.  Sen när jag kom ut och skulle hoppa upp så gick det inte ....så bra :/ 
Han ville inte gå nära stängslet så jag kunde inte hoppa up. Sen försökte jag hoppa upp själv men hur gick det för klumiga Julia tror ni? Nä det gick inte heller ,, tror faktiskt att jag sträkte jumsken. Gjorde så j*kla ont när jag skulle föra benet över . Hahaha! Kände som en 80+ tant .Så det tog ju en stund ( 30 minuter ) Sen fick jag nog och hämtade min BÄSTIS jo pallen. 
 
Sen blev det bara lite slarv ridnig. Bara kände igenom lite om jag kunde styra stanna och öka tempot. Sen så hoppade jag av och längst ner i min padock så har vi jätte stora snöhögar så jag tänkte att jag skulle klättra upp för dom så jag sprang dit och började klättra till toppen. Stormen tittar efter mig och undrar vad jag gör och då händer det. Han blir HELT galen. Jag har aldrig sett honom sådär. Han bara galopperade runt och runt och runt i padocken. Han bockade sparkade bakut hela tiden. oh.. Jag gled ner på rumpan ner för högen och då var han längst bort i padocken och då ropade jag på honom och då sprang han i världens galopp mot mig och nosade andfåd på mig. Men jag tänkte visa honom att det inte var farligt så jag klättrade han upp igen och pratade med honom lugnt och då blev det samma sak. Runt och runt . Och jag bara studerade och tänkte .. men varför? Han såg ju mig helt klart för jag ropade på honom x antal gånger och då tittade han nyfiket på mig . ?
Sen så gick jag ner och började gå mot grinden. Och började prata med honom och säga lugn lugn... Men han fortsatte springa fast jag var vid grinden och då brukar han alltid vilja komma och gå in men efter en stund så lugnade han ner sig och jag gick med honom runt i padocken och skrittade av honom ...
 
Ojoj vilken ponny! 
Kram♥

Promenad

 
                                                               Hej !
Varit i skolan såklart. Varit lugnt hela dagen inte så jobbigt. När jag kom hem åt jag en ... choklad boll ! Hihihihi♥ 
Bad assssss! ne men sen så gick jag ut och gick en promis med Aslan i en timme ungefär. Jag gick i skogen en bra bit och vi fick pölsa i snön. Bra träning för mig iallafall x'D  Jag tränande att han skulle gå fot. Han har jätte svårt med det. Gick ganska bra sen så bara myste vi på kort sagt :)
                                                Världens bästa hund♥

Ser inte ut som att jag har några fler tänder än framtänderna x'D HAHA
Kram♥

Draghjälp

 
                                                               Hej!
Idag så red jag på travbanan. Pappa och Aslan följde med up. Det gick superbra. Aslan fick springa lös medans jag red. När jag galopperade sprang aslan i världens fart bredvid eller framför Stormen och då fick han ett j*kla sprutt. Han blev as taggad. Men om Aslan sprang för nära slickades Stormens öron bakåt direkt..Haha . 
Jag red inge långt för att Pappa hade så träningsvärk för att han tävlade i skoterrace igår.  Och hans lag vann. Ja vad är det man får höra nu hela tiden? jo, jag vann. vet ni vem som vann då ? Jo jag jo jag ...
Jaja det är han förtjänad. 
 
Ja det här med bilder. Glömde kameran... igen  
Imorgon blir det inge ridnig för mig men då blir det lite Aslan inlägg istället. För er som är intresserade :)
Kram♥

Mjukis!

 
                                                                       Hej! 
Idag red jag en lite tur i skogen. Som vanligt. Men idag så tränande jag att ställa honom. Jag tränande ställa huvudet in mot snövallarna. Han var jätte mjuk och fin i dag. En riktig mjukis . ;) Jag jobbade lite kortare galopp. Han brukar ha en tendens att vilja tokspringa i galoppen. Men försöker jobba den saktare och saktare för varje gång jag rider. Men alla känner nog till att när man försöker korta galoppen eller traven så saktar gärna hästarna av _:P
Och det problemet har jag nu... 
 
S*tan vad kallt det var idag -15 och blåsigt och snöigt! Usch! Det stack hur mycket som helst i mitt ansikte när jag red.  DISS!
 
När vi kom tillbaka så var vi ensamma i stallet och då körde jag en riktig mysbortsning med massageborste och magicborste och hela shotarongen. ;D  Han gäspade och tuggade som en tok! Jag tror att han uppskattade det ;) Hoppas jag. 
Ville absolut inte titta på mig och kameran :P 
Skratta åt min bild med stormen. Men man måste ju bjuda på sig själv.. Eller? 

Kram♥

Helg!

 
                                                                          Hej!
Jag har inte bloggat på hela veckan som ni kanske har märkt. Men det är för att det har blivit sena kvällar och har inte haft några bilder för att det typ snöar hela tiden. -.- Men jag tänkte börja nu igen. Köra gärnet! Jag kan berätta lite om veckan hur den var osv. Jag kan bara säga ett ord  FANTASTISK! ♥  Jag tränade för en superbra tränare. I western såklart. Det passt var helt otroligt. Det kändes precis som om att Stormen och jag kan gå långt ;D den känslan♥  Vi tränande halter backa och formen. :) 
Sen så har jag tränat lite galoppfattningar i skogen och ridit med lite halsring och padocken. 
 
Den här veckan kommer bli as najs! 
v.7
Mån : Mamma rider i padock
Tis:  Barbacka 
Ons : Western! 
Tors: VILA
Fre: Markarbete 
Lör: Skogritt 
Sön: Volmsta? med molly kanske... 
 
 Det vanliga men är supertaggad! ;D
 
Ja men nu kanske man ska dra sig ut och rida lite i snöstormen. :P Gruvar mig lite.. Kommer bli as kallt. Brrr 
Jag tänkte dra på westernsadel och rida ut på ett äventyr med min ranchhäst!  (Molly hihihi! ;D )  
Hörs sen!
 
Kram ♥

Det gick snabbt!

 
                                                                   Hej!♥
Idag så red dom tre musketörerna ( olivia,jag och Molly) till Volmsta. Det är en travbana som är jätte bred och jätte bra att rida på. Vi galopperade jätte fort!! Vi tävlade och Olivia vann. :( skit också! Var såå nära! jaja tar henne nästa gång ;) 
Tappade mitt benskydd fram så vi fick rida typ halva vägen tillbaka! men vi hittade det! :D men sen när olivia och jag skulle rida hem till mig så sa olivia: Du har tappat ett bakskydd! ! ! ! !  
Jag orkade inte rida tillbaka typ hela vägen och leta.. så nu har jag inget bakskydd :( får nöja mig med framskydd bara en stund..
 
Kram♥

 

Fredag och Lördag :)

 
                                                               Hej!
Orkar inte skriva något inlägg men kan summera fredag och lördag = Superkul!♥                                                            
Här kommer lite bilder istället! Så ni kanske fattar vad vi har gjort! ;)
 
 
 


 Kram♥

Supersnyggt!

 
                                                                      Hej!
Olivia kommer om några timmar och vi ska typ ta in hästarna om typ en timme. Mamma hade fixat spån och boxen åt Nikitha. (olivias häst) Jag var ute i stallet en stund  förut och jag såg att Lars har skruvat fast sadelhängaren på vägen i fikarummet! Så nu har jag hängt upp westernsadeln. Det är jätte snyggt! 
Gav hästarna lite hö också. När Olivia kommer ska vi ut i padocken och träna liteee horsemanship och sen rida en liten skritt barbacka tur ut i skogen!  Bloggar mer sen ikväll. ♥
 
 
 
Kram♥ :)