Agnes & Nina

 
Hej, 
 
Idag vaknade jag ungefär vid 9 tiden. Då gick jag och åt frukost och sen så myste jag framför tv en stund. Sen så gick jag och några i familjen upp för gatan där Agnes min låtsassyrra red på sin sommarhäst. Så jag tog med mig kameran och knäppte lite kort. 
 
Hästen heter Nina och är 18 år. Hon är en jättefin ponny! Det ska bli kul att se hur dom utvecklas tillsammans denna sommaren :D 
Kram Julia♥

Pigg men fokuserad

 
Hej, 
 
Jag vill börja med att jag säga att min telefon är trasig :( Började fan grina, klarar mig inte utan den..., Låter töntigt men det är skit jobbigt! Jag var ute och sprang på berget nu på kvällskvisten sen råkar jag kliva ner i ett liten "klyfta" i berget så jag snubblar och tar emot mig med telefonen så den har sprickor hela skärmen. Den är startad och man kan smsa och ringa till den men ett problem ..jag kan inte trycka någonstans så om nån av er ringer eller smsar så sorry, jag kan inte svara. Får panik att jag inte kan öppna alla sms som jag får :(((( Jaja över till dagens ridpass.. 
 
Stormen - Idag red jag barbacka i paddocken och red ett riktigt westernpass. Jag tränade formen och bara red runt på lite volter, gjorde lite halter och tempoväxlingar. Han var ganska pigg och ville gärna springa iväg men försökte hålla honom kvar i lugn trav i form sen bröt jag det en stund och gjorde en liten busig galopp som lite omväxling. Han backade riktig bra idag. Han stretade inte emot någonting jag bara gjorde tecknet så backade han snabbt och samlad. Nöjd! Efter det tog jag fram ett lågt hinder och hoppade det tre gånger. Han blev ganska glad när jag tog fram det och han hoppade jätte fint. Alldeles perfekta hopp jämfört vad det var förut :P
 
Kram Julia♥
 

Changes

 
Hello, 
 
Jag hoppas min bästis Molly kan komma till mig ihelgen fast hon har jätte ont i benet. Om hon inte kan komma hit själv får jag väll komma och hämta henne i rullstol om det är så! ;D♥ Nehe men vill verkligen att hon ska komma hit. Vi tänkte fota lite och bara skratta :D Jag hoppas hon kan hjälpa mig lite med ändringar på bloggen med header osv. Känner att jag måste byta lite nu när det är sommar.  
 

Så ni får hålla utkik till helgen om det händer nått! Ska även åka till pappa i helgen så då blir det inte så mycket ridning men lite inlägg iallafall. 
 
Kärleksparet ;) Tösen ξ Stormen♥♥♥

Sommarprojekt Del 1

 
Hej, 
 
Denna sommaren har jag ett sommarprojekt med Stormen som jag kanske har nämnt här någon gång. Jag har tänkt att köra in honom :D Idag var första träningen. Inger och Erik hade en gammal sele som jag fick. Jätte snällt av dom! Så idag tog dom den till stallet och idag tömkörde jag han för första gången. Det är första delen. Tömköra han lite först. Göran är en väldigt duktig trav människa och han har hållt på med travhästar hela hans liv. Så jag tänkte fråga han jätte snällt om han kanske kan hjälpa mig att gå vidare. Han hjälpte Inger och Erik att köra in sin häst och det tog en vecka! Haha verkligen snabbt. Men tänkte ta det lite lugnare så han fattar. Sen blir det bara ut och åka! :D Liksom om man har en kompis hemma och istället för att rida och kompisen får gå kan man ju köra lite  och mysa lite ! ;) 
 
Jag tog på honom selen. Det var ganska lätt, fick ju lära mig att sela när jag praoade i ett travstall.Sen gick jag ut i padocken och stannade honom och längde ut tummarna och stod bakom honom ett tag bara satt han fick fundera varför jag stod där och kika runt lite. Han vände på huvudet och tittade på mig och det såg ut som att han tänkte :Vad gör du där din galning? :P Min rygg är här!  .. Haha.Sen smackade jag lite och han började gå framåt. Gick precis bakom honom. Jag tränade att styra lite och skritta och stanna så han lär sig att lyssna på mina hjälper. Men när jag skulle göra halt räckte det med att säga whoo och ta lite lätt i tummarna. Ibland när vi stannade ville han inte riktigt stå still så då snurrade han några varv med stjärten och ville få bort mig. Men jag gick efter och tillslut stannade han och då gick jag framåt och stannade rikitgt och berömde. Väldigt nöjd för att vara första gången.  Nu är det bara något som fattas ... Vagn och lite mer kunskap för både Stormen och mig! :D ♥
 
 
Kram♥

Härliga bilder :D

 
 
 
♥♥♥

Blöt häst

 
Hej, 
 
Idag fick jag in en blöt häst kan man ju säga. Det har verkligen spöregnat heeela dagen. När jag tog in honom så blev det lite borstning och liten liten skritt tur . Jag lindade benen på honom och bara myste.Flätade även manen på honom för jag kände för det. Vill att manen ska växa och jag har fått för mig att den växer snabbare när den är flätad xD  Blev inget annat idag utan det får bli lite markarbete imorgon istället :D Sjukt taggad! 
 
 
Kram Julia♥
 

Myys med bästa!♥

 
Hej ,
 
Idag blev det mysritt med bästa Molly,Tösen och Stormen! :D Först värmde vi upp lite sådär och kände redan då att den lilla krutponnyn är tillbaka på banan xD Han blir så hiimla stark när jag har nån ridkompis med mig! Ja idag tänkte vi utforska lite.. Först gick vi lite i skogen och sen gick vi ner till vattnet. Molly och jag vill så hemskt gärna bada med våra hästar men det finns verkligen ingenstans att bada hos oss. Men vi hittade typ nån stenstrand. Hästarna doppade mulen! Wiho! Sen så red vi lite överallt. 
 
Vi red på en jättefin äng vid travbanan så där galopperade vi i perfekt " äng galopp"  lugn och samlad i höggräset och solen bara sken. Fyfan vilken härlig kväll om man räknar bort alla insekter , förstås ! 
 
Mycket skratt och leenden. Perfekta hästar, perfekta ryttare ;)  Tack Molly för att du är den du är!♥
 
 
 
Jag undrar vad som försigår i huvudet på han... 

Tävling

 
Hej , 
 
Tänkte berätta lite om hur tävlingen gick. Jag orkar inte berätta hela historien för då blir det för långt xD nej , men stressigt, kom försent och glömde nummerlappen och massor av knasiga saker. Men allt ordnade sig i slutänden :)
 
Första klassen , Pleasure (utan galopp)
 
Eftersom jag kom lite sent så blev det väldigt snabb uppvärming. Så blev stressad jag själv men slutade med att jag kom in på banan i rätt tid och uppvärmd! Det var jag och två ryttare till i den klassen. Var lite nervös först men sen så när jag kom in på banan ville jag bara le och skratta men så dum som jag var höll jag tillbaka det så jag antar att jag såg ut på en död fisk i ansiktet -.- Jaja . Vi började rida runt och domarna i mitten ropade upp olika gång arter. Skritt och trav. Jag tyckte han var väldigt duktig att hålla formen och gick jätte fin jogg. Det ända som var lite jobbigt var att en tjej försörde för mig hela tiden. Hon red om mig och kom väldigt nära mig så jag fick tvärstanna. Hennes häst var väldigt sur så fick akta mig men annars var allt bra.  Min tränare och hovslagare var där som banbyggare och dom bara flinade till mig och gjorde tummen upp :D Det kändes som ett bra tecken! ;) 
Vi blev inkallande till en line up och sen var det prisutdelning och jag kom.... ETTA! Haha!  jag blev väldigt förvånad men skit glad ! 
 
 
Andra klassen, Horsemanship (utan galopp)
 

Jag och Stormen var väldigt nöjd och glad efter första klassen sen var det bara att ladda till nästa klass. När jag kom in på banan så ställde sig alla hästar och jag ( tre andra ryttare ) på kortsidan. Vi hade alla tränat in ett mönster som vi skulle göra. Jag startade som två och när jag kom fram till första konan så skulle jag stanna och ge ett tecken till domaren. Stormen börade backa och slutade inte så han fick en liten "spark" i magen. Sen forsatte mönstret. Jag började i trav en liten volt och sen stopp. Han kändes fin i formen och volten kändes verkligen bra. Fick ta i han ganska mycket när jag skulle göra halt men jaja.. Sen fick vi rida runt lite på spåret. Visa upp lite gångarter sen en line up och helt plötsligt kom domaren fram till oss alla och vi fick backa en för en. Stormen backade jätte bra ! :D Sen prisutdelning.. Jag kom.. TVÅ! Helt otroligt. Att tävlingen gick så bra! 
 
Mer en nöjd med Prinsen!♥♥
 
 

Min prins♥

 
En jobbig och sårbar händelse har fått mig att vakna. Verkligen vakna. Att det kan gå så fort. Inte ens ett adjö fick jag. Den händelsen fick mig att verkligen tänka om , Stormen.Mitt upplägg den senaste tiden har varit att jag har skrivit ett schema för varje vecka och följt det till punkt och pricka. Om det hände något så jag inte kunde rida just den dagen rasade hela min värld. Men nu vill jag ändra mig. För både mig och Stormens bästa. 
 
Jag kommer fortfarande skriva scheman men inte så "noggrant" Jag ska verkligen ha roligt med han. Ska jobba lika på mycket med honom men på ett annat sätt. Jag ska inte vara så himla tjatig på han att han inte får bli tjock nu på sommaren. Jag kan inget göra förutom att träna honom regelbundet och ha kul. Inte bara konditions pass utan tänkar pass istället ibland. Bara ha kul och samtidigt träna stormens lilla hjärna :D Sen ska jag även jobba lite hårdare ibland, lagomt och komma högre i westernklasserna :) Men en viktig sak .. Allt ska inte vara så allvarligt hela tiden. 
 
Jag fick en sånhär känsla för nån dag sen och det känns så himla bra! Jag är så peppad och positiv i Stormens och min träning. Så  i Söndags och i idag började jag tänka från ett annat perspektiv. Som jag har velat tänkt förut men inte orkat och slarvat med det. Och vissa saker gick inte bra men jag har ändå den känslan att , skit samma vi tar det nästa gång. Det här är inte slutet. Och det gör en så lättad, allt ska inte sitta på engång och det behöver inte göra det,  bara om jag och Stormen förstår varandra och hittar andra lösningar.
 
Jag hoppas att alla får såna här "upplevelser" att man stannar till och börjar tänka om. För vilken kick jag har fått nu asså! :D
 
Min finaste♥
 
Kram Julia och Stormen♥

Konerna på medellinjen

 
Hej,
 
Tisdag : Jobba mönster och bommar i padocken 
 

Det blev inte så mycket bommar men koner blev det :D Jag tränade lite inför tävlingen. Jobbade formen runt runt i padocken i trav mest och lite tempoväxlingar. Han kändes väldigt bra idag. Han höll sittt huvudet nere och inte rakt nere i marken utan alldeles perfekt. Så jag känner verkligen vilken skillnad det är sen jag fick honom för då fick jag inte ens honom i form. 
 
Sen tränade jag lite lydnad på några koner på medellinjen. Han har förbättrat sina backingar nu. När jag tränade för Jenny för någon vecka sen så backade han snett och höll på att retas men nu backade han alldeles rakt och stretade inte så mycket imot heller. (Tummen upp!)  Imorgon blir det vila för Stormen .. men Cicci kommer och skor han. Men jag får ingen vila för imorgon ska jag rida Zebben riktigt! :D Önska mig lycka till !
 
Kram Julia♥

Peace and love

 
Hej, 
 
Ja rubriken.. vad säger man? Jag kom verkligen inte på nån bra rubrik så det blev sådär. 
Måndag : Uteritt , runt vattenverket , långa tyglar och länga travstegen 
 

Jag red ju ut idag och det gick ganska bra. Fast det var så himla mycket mygg så när jag skrittade honom kastade han med huvudet och höll på en massa. Tyckte synd om honom. Dom var bara på honom men inte på mig. Jag gjorde lite tempoväxlingar och det gick ganska bra. Stormen travade på jätte snabbt men han längde inte stegen precis och jag sket i det. Sen så red jag även med westernsporrar idag för andra gången. det gick mycket bättre än igår. Idag kändes det ganska bra. Så det ska jag se till att bli van med. Galopperade lite också han tyckte det var jobbigt med sten som låg på vissa ställen men det gick bra ändå. det var nog allt för idag! 
 
 
Kram Julia♥

Zebben

 
hola! 
 
Nu så har jag ett "sommarjobb" hemma :D Dom som äger Zebben ska nämligen åka till USA i två veckor och då har jag fått ett jobb att rida Zebben. Och för varje gång jag rider han så får jag 100 kr. Skitglaad!!! Ska rida honom tre gånger i veckan så det blir ju en liten slant. 
 
Jag ska jobba galopp intervaller med honom och han är en travhäst så han har nyss lärt sig galopp och då ska jag få träna honom lite. Jag red honom igår och testade lite när hans ägare Jenny var med och det gick jätte bra. Det var lite ovant i början men sen började jag vänja mig. Han tog så himla långa steg xD ( jämfört med stormen ) 
 
Så då kommer jag skriva om honom här och hur det har gåttt att rida honom osv. 
 
Kram Julia♥

Schema

 
Hej!
 
Här är Stormens schema denna vecka :D
 
Mån:Uteritt , vattenverket långa tyglar , länga travstegen!
 
Tis: Jobba mönster och bommar i padocken
 
Ons: VILA 
 
Tors: Markarbete i padocken . Showmanship 
 
Fre: Uteritt travbanan 
 
Lör:Kort kort pass. Köra igenom honom i form och känna lite i trav osv. 
 
Sön: Westerntävling! :D
 
Kram Julia♥

Bilden få säga sitt ;)


Flickor på besök!

 
Hej, 
 
Inger och Erik har besök nu från Örebro av ingers syster och hennes barnbarn Grete och Tone. Så dom fick rida idag. Sen så red jag i halsring och tränade lite galopp och halter och backa . Han var ganska duktig. Han var lite seg i backningen men jag förväntade mig inte mig så mycket av honom. Sen så hoppade jag av  och löslongerade jag han. Han var fin på den delen. Han tittade in på mig hela tiden och gjorde jag lite inkallningar. Han sprang in till mig direkt. Sen så backade jag honom och han följde efter mig och så stannade jag och backade. Han gjorde som jag och var väldigt duktig! 
 
När jag kom in så åt jag glass!!  Gott och snart så ska jag ut och springa en sväng. En hurtig Julia har kommit fram! And Ilove it♥'
Kram Julia♥

Badning

 
Hej!
 
Skrev ingenting igår för jag kände inte för det och var lite trött. Men jag tänkte berätta lite vad jag gjorde igår. Jag sov , sov fixade hästarna , sov , tittade på One Tree Hill på datorn och skrittade Stormen ute i skogen:) Det var en sovdag igår. Jag var så himla trött. Först sov jag efter vi hade tagit ut hästarna i typ 2 timmar sen somnade jag klockan 3 och vaknade halv 6 när mamma ropade ; JULIA NU ÄR DET MAT!!!!!!!!!  Hasade mig fram till köttbullarna och åt AS mycket . Haha ! ;) 
 
På kvällen så kom Göran med transporten och han skulle åka till ljungan och bada med sin häst Zebben. Jag frågade om jag fick följa med och det fick jag! Yeah! Jag fick lasta och lasta ur Zebben på både dit och hemvägen. Dom simmade ut i mitten av "floden"  och sen så fick han simma en bit och så gjorde han det 3 gångner. Haha... Zebben lät som en bilmotor när han simmade typ. Hans näsborrar var typ AS STORA!!! :D 
Så ikväll blir det badning för Stormen och mig! Får se hur det går. Bloggar sen ikväll och berättar :)
 
Kram Julia

Student & seen ridning

 
Hej!
 
Idag så åkte jag hem vi halv tolv från skolan och gjorde iordning mig och sen for vi och tittade på min kusins student. Det var skit kallt och jag hade bara klänning. Det blåste och regnade imellan åt. Men det gick. Efter det åkte vi hem till dom och åt jätte GOD mat och vissa satt ute och pratade men jag satt inne och tittade på film :)) Orkade inte vara ute i kylan och vara social och le ;) 
 
Så vi kom hem klockan 22.15 ungefär och då städade jag upp i rummet som var ett bombnedslag sen bytte jag om till mysiskläder och gick ut och red. Jag tog på Stormen den engelska sadeln och westerntränset och red ut klockan 22.30. Det var ganska ljust och nog varmt att det räckte med en tjocktröja. Det var jätte mysig och jag blev jättepigg. Jag tränade lite "lydnad" idag. Gjorde mycket tempoväxlingar i skritt , trav och galopp. Tränade att backa också. Han var väldigt pigg idag och gjorde som jag sa. Jag som trodde att han skulle bli seg och trött men det var han absolut inte :) BRA! 
 
 

Regn!

 
Hej! 
 
Idag blev det inge bilder för det verkligen ÖS regnade idag när jag red. Men jag tog på han repgrimman och kastade upp mig upp barbacka. Jag red en skogstur och det var ganska mysigt fast  det regnade. Jag red på långa tyglar hela vägen så han fick sträcka ut sig riktigt. Jag galopperade ganska mycket och han var alldeles normal i tempot. 
 
Jag prövade att backa lite och han var jätte duktig. Han backade riktigt bra. Han stretade inte imot så mycket. 
 
Tack o hej leverpastej ♥

Under uppvärmining

 
Hola! 
 
Idag har det varit en väldigt chill dag. Typ inte gjort någonting. Men har verkligen frysit hela dagen. Så  nu när jag kom hem så drog jag av mig dom obekväma skolkläderna och satte på mig min OnePiece. Dom är inte så snygga men otroligt sköna!♥ Så försöker värma upp mig nu!
 
Klockan fem bär det av till stallet. Idag blir det en lite lugn skogstur! Kommer ett inlägg och lite bilder senare ikväll. Syns!
 
"Jätte seriös webbcam bild på mig!" Haha!♥
 Kram Julia ♥

 

Stormens schema

 
Här är Stormens schema denna vecka :) 
 
Mån : Jenny tränin
Tis: Lugn skritt,trav,galopp tur i skogen
Ons: Travbanan jogg och mycket galopp "lydnad" 
Tors: VILA
Fre: Markarbete Showmanship longera över bommar, rida lite i halsring 
Lör: Rida med Molly :D
Sön: Padocken Riktigt westernpass!
 
Älskar att bilden är suddig! Tycker den var fin så!♥
 
 

Jobba igenom innan träning

 
Hej!
 
Nu är det exakt 14 dagar kvar tills jag ska tävla.Så nu har jag lagt upp ett schema för dom här 14 dagarna. Så idag så blev det lite att jag skulle köra igenom han i formen , lite volter , halter osv. han har ju fått vila i 4 dagar för han behövde det så. För imorgon ska  jag åka och träna för Jenny. Ska bli så kul! Träna lite inför tävlingen och så. Det går så himla bra när jag tränar för Jenny. Hon är så duktig! :D 
 
Jajja .. Idag så följde Agnes med upp till stallet och jag red i padocken. Jag red med den engelska sadeln för det är fortfarande strul med w-sadeln. Jag har fått en ny "outfit" så det blev premiär på den:) Skitsnygg! Han var ganska mjuk idag och lite småbusig. Han ville gärna bralla iväg i galoppen :D Gullfisen! Sen så jobbade jag lite med bommar och forma i en volt. Sen så galopperade jag i volter vilket han var jätte duktig på! Han gjorde snabba svängar och det var skit roligt!

Ser fram imot träningen imorgon! Och varenda gång som jag har haft träning så har ju mamma skjutsat för jag Stormen hos mamma men imorgon så ska pappa skjutsa. Så det blir kul att han kan komma och titta på när jag tränar!:D
Här är lite bilder från idag! ♥
Kram Julia ♥